Friday, 16 August 2013

OMEGA GUARD ~

  Kelebihan Omega Guard Shaklee   

                                               


  • Ia diperbuat daripada Minyak Ikan terbaik di dunia
  • Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara jepun
  • Ia bukan dari hati minyak ikan
  • Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.
  • Berbanding dengan produk Omega dipasaran, Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.
  • Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905 mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard.
  • Ia dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB – merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik.
  •               Khasiat Omega Guard Shaklee





  • Asid lemak – Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, kita perlu mengambilnya melalui makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan.
  • Omega-3 membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos..
  • Ia juga boleh mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS, bagi kulit licin dan kemerah-merahan.
  • Mencegah penyakit saluran darah dan strok – DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar.
  • Ia efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit kepala.
  • Ia juga merendahkan kolesterol, menghindar pembekuan darah di dalam badan
  • Membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesterol LDL
  • Mengawal masalah obesiti
  • Mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin
  • Membantu perkembangan memori – DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina.
  • Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan
  • Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang tinggi
  • DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
  • Mencegah penyakit Alzheimer
  • Memelihara penglihatan dan pendengaran
  • Mencegah migraine
  • Satu hidangan Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905 mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.
  • Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru
  • Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE (lupus erythematosus) dan penyakit buah pinggang
  • Menentang kanser – Kajian telah menunjukkan bahawa Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru , payudara, prostat dan kolon.
  • Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif
  • Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) – Paras asid lemak Omega-3 larut dalam tisu rawan. Ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.
  • Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective
  • Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan
  • Kajian telah membuktikan bahawa EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, neurasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
  • American Public Health Association mengesyorkan makan ikan laut air dalam sekurang-kurangnya saiz kad permainan sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak Omega-3. Ia membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.




Siapa yang sesuai Mengambil Omega Guard?

  1. Ibu Hamil
  2. Ibu Menyusu
  3. Ibu Berpantang
  4. Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
  5. Lelaki
  6. Pelajar
  7. Warga Emas
  8. Orang yang ingin menguruskan badan
  9. Mereka yang mengalami tekanan darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes, sakit jantung
  10. Mereka yang mengidap gout
  11. Mereka yang mementingkan kehidupan yang sihat
  12. Mereka yang mengidap penyakit kulit, SLE
  13. Mereka yang mengidap penyakit lelah, hepatitis, buah pinggang
  14. Mereka yang baru mengalami pembedahan (di galakkan untuk mengambil selepas, bukannya sebelum pembedahan)





Add caption

No comments: